..::*Tengerimalacok 100%ban!!!*::..
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A hét új mondása:
 
Welcome

     

      

 
Betegségeik
 
Sanrio
 
Tengerimalac magatartása
 
Naptár

 
Pár kérdés
 
Szavazz TE is!!
Neked van tengerimalacod? Na és mennyi?

Nekem nincs
1-3 között
4-7 között
8-10 között
Nincs, de szeretnék!!
Nincs, de nem is kell!!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A tengerimalacok ősei: Mara
 
TH anim
 
Homályos betűk
 
Egy naon édi éneklős malacka!!

Katt rá a szövegre!!http://vicclap.hu/link/128/

 
Hangok
 
Tüzijáték
 
Játsz vele te is!!
adopt your own virtual pet!
 
Óra a státuszon
 

♥♥Egy kis tömörítés

A tengeri malac
Tengernyi malacság!

 A vizet nem túlzottan szereti, a disznóhoz meg éppenséggel semmi köze nincs. Miért hívják mégis tengerimalacnak? Mert a tengerentúlról, vagyis Amerikából származik (akárcsak a kukorica, amit szintén tengerinek hívtak egykor ugyanezért). Azt pedig, hogy mitől malac, könnyen kitalálhatja bárki, aki hallotta már ezeknek a kedves rágcsálóknak a "beszédét", hiszen vékonyka hangon így kiáltoznak egymásnak: uiii, uiii!
 

 A tengerimalac tehát rágcsáló de nem az egerekkel vagy a mókusokkal, hanem inkább a tarajos süllel tartja a rokonságot - csak éppen neki nincs tüskéje. Ezt a gömbölyded, farkatlan állatkát már nagyon régen háziasították a délamerikai Andok hegység őslakói, az inkák, éppen úgy, mint mi a házinyulat. Európába először kísérleti állatként került, de nagyon hamar megkedvelték az állatbarátok, hiszen könnyen tartható, nem kényes, és nagyon szelíd, szinte sohasem harapós.
 

 A tengerimalac csoportosan szeret élni, vagyis akkor érzi jól magát, ha legalább párosával tartják (két állat már csoport, ha kicsike is). Nem éppen akrobatikus mozgású, de azért ne feledd: nem aranyhörcsög nagyságú állatról van szó, tehát a lakóhelyének is megfelelő méretűnek kell lennie. Viszont nem kell neki drága, különleges ketrec: elegendő egy jókora faláda, forgáccsal, szénával, az alján, meg egy kis házikóval, mert a malacka szeret elbújni.
 Mindenféle növényi kosztot szívesen fogad: mageleséget, zöldségféléket, gyümölcsöt. Fontos a friss, vitamindús táplálék, mert a tengerimalacnak - éppúgy, mint nekünk, embereknek - C-vitaminra van szüksége! Mivel a fogai állandóan nőnek, rágcsálnivalóról is gondoskodni kell: ez lehet száraz kenyér, meg egy darabka szépia.
 

 A vadonélő tengerimalac szürkés-barnás színű, de sokféle tenyészváltozata létezik, mindegyiknek külön neve van. A kis malackák nem csupaszon születnek, mint a legtöbb rágcsáló kölyke, hanem fejletten, mint a kisbárány vagy a borjú. Rögtön szaladnak a mamájuk után szőröstül-bőröstül, mint egy ökölnyi megelevenedett szőrlabda!
 

 
Animáció
 
Főmenü
 
Társalgó
 
Hányan is voltak itt?
Indulás: 2005-12-01
 
Tengerimalacfajták
 
Tánc

 
Magamról
 
Sanrio
 
Röviden
 
Malakka

 
Az arc betegsége
 
Don't copy!

 
Dollielove cursor
Cute Cursors from Dollielove
 
Vicc király
 
Háttérben úszó halak
 
Az év angyalkája!
 
Nyuszi játék

Katt a játék szóra!! És a móka indul!!  játék

 
Háttér zene

 
Tenerimalacos mese vidik
 
Áttünési effekt
 
Videók
 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human