..::*Tengerimalacok 100%ban!!!*::..
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A hét új mondása:
 
Welcome

     

      

 
Betegségeik
 
Sanrio
 
Tengerimalac magatartása
 
Naptár

 
Pár kérdés
 
Szavazz TE is!!
Neked van tengerimalacod? Na és mennyi?

Nekem nincs
1-3 között
4-7 között
8-10 között
Nincs, de szeretnék!!
Nincs, de nem is kell!!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A tengerimalacok ősei: Mara
 
TH anim
 
Homályos betűk
 
Egy naon édi éneklős malacka!!

Katt rá a szövegre!!http://vicclap.hu/link/128/

 
Hangok
 
Tüzijáték
 
Játsz vele te is!!
adopt your own virtual pet!
 
Óra a státuszon
 

♥♥Rövid simaszőrű

Rövid simaszőrű tengerimalacok

Mint ahogy a fajta neve is jelzi, rövid simaszőrű állatokról van szó. A szőrzet egyenletes hosszúságú, fényes, tömött. Finomabb aljszőrből, és durvább fedőszőrből áll, színük különféle árnyalatoktól mentes kell legyen. Nem jelenhetnek meg az állaton választékok, forgók, rozetták.

Egyszínű színváltozatok:

Fekete, csokoládébarna, lila, bézs, kék, kávébarna. (Fekete sor színei.)

Vörös, arany, sáfrány, sárga, krém, fehér. (Vörös sor színei.)

Egyszínű állatoknál a fedőszőrnek és az aljszőrnek is egyszínűnek kell lennie az állat egész testfelületén.

Többszínű színváltozatok: a tengerimalacon megjelenő színek és azok elhelyezkedése is meghatározott.

Bikolor: két különböző szín váltakozva jelenik meg az állaton, és ezek nem fekete és a vörös.

Trikolor: három különböző színű területek váltják egymást, az egyik szín a fehér kell legyen, egyik pedig nem lehet fekete vagy vörös.

Teknőctarka: vörös és a fekete színű területek felváltva jelennek meg az állaton.

Teknőctarka-fehér: vörös, fekete és fehér színes területek váltják egymást.

Aguti: a hason lévő szőrzet kivételével minden szőrszál kétszínű. A bőrhöz közelebbi rész fekete, (vagy a fekete sor egyik színe), míg a másik fele vörös, (vagy a vörös sor egyik színe). A hasi szőrzet színe a szőrszálak külső felének színével egyezik meg. Az aguti malac igen látványos hatást kelt, olyan, mintha behintették volna.

Aguti színváltozatok:

Elnevezés Fekete sor Vörös sor
arany-aguti fekete vörös
szürke-aguti fekete sárga
citrom-aguti fekete krém
ezüst-aguti fekete fehér
narancs-aguti csokoládébarna vörös
csokoládé-aguti csokoládébarna sárga
krém-aguti csokoládébarna krém
fahéj-aguti csokoládébarna fehér
lazac-aguti
(lila arany argente*)
lila arany
lila-sáfrány argente lila sáfrány
bézs-sáfrány argente bézs sáfrány
bézs-arany argente bézs arany
kék-arany argente kék arany
lila-fehér argente lila fehér
bézs-fehér argente bézs fehér
kék-fehér argente kék fehér

*argente (ejtsd: arzsenté): a kék, bézs, lila -alapú változatokat nevezik így

Cser: a hason lévő szőrzet vörös vagy a vörös sor egyik színe, míg a test többi része fekete, vagy a fekete sor egyik színe.

Cser színváltozatok: ugyan azok a színkombinációk megtalálhatóak, mint az aguti és argente malacoknál.

Szatén: bármilyen fajtában, szőrzettípusban megjelenhet. Ez a mutáció egy rendkívül csillogó szőrt eredményez. (A szőrszálak üregesek, és sűrűbben nőnek, mint a normál szőrű állatoknál.) Bármely színben, vagy színkombinációban megjelenhet.

Brindle: fekete és vörös szőrszálak egyenletesen keverednek az állat egész testén, nem alkothatnak összefüggő területeket.

Dalmata: a törzs pettyezett fehér, a fej és a lábak színesek. A fejen határozott orrsáv fut végig. A dalamta színért felelős domináns Rn allél heterozigóta formában van jelen. Rn allél homozigóta formában súlyos egészségügyi problémákat okoz. Az állat vagy már magzati korban elpusztul, vagy szem-, fog- vagy egyéb torzulásokkal fog születni.  Minden dalmatát csak egyszínű állattal pároztassunk.

Márványozott: az állat feje és lábai színesek, a törzsén a színes és fehér szőrszálak egyenletesen keverednek. Nem lehetnek egybefüggő egyszínű területek. A márványozott színért felelős domináns Rn allél heterozigóta formában van jelen. Rn allél homozigóta formában súlyos egészségügyi problémákat okoz. Az állat vagy már magzati korban elpusztul, vagy szem-, fog- vagy egyéb torzulásokkal fog születni.  Minden márványozott tengerimalacot csak egyszínű állattal pároztassunk.

Himalája: az orron, a füleken, és a lábakon színes területek találhatóak ezek a területek vagy feketék, vagy a fekete sor egyik színét mutatják.

Holland: két különböző szín alkotja, ebből az egyik szín a fehér. A színek pontos helye meghatározott. A fejen két színes fejfolt található. A test elülső fele fehér (kivéve a két fejfoltot). A hátulsó fele pedig színes, a hátsó lábakon fehér "zokni" található.

 
Animáció
 
Főmenü
 
Társalgó
 
Hányan is voltak itt?
Indulás: 2005-12-01
 
Tengerimalacfajták
 
Tánc

 
Magamról
 
Sanrio
 
Röviden
 
Malakka

 
Az arc betegsége
 
Don't copy!

 
Dollielove cursor
Cute Cursors from Dollielove
 
Vicc király
 
Háttérben úszó halak
 
Az év angyalkája!
 
Nyuszi játék

Katt a játék szóra!! És a móka indul!!  játék

 
Háttér zene

 
Tenerimalacos mese vidik
 
Áttünési effekt
 
Videók
 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human