..::*Tengerimalacok 100%ban!!!*::..
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A hét új mondása:
 
Welcome

     

      

 
Betegségeik
 
Sanrio
 
Tengerimalac magatartása
 
Naptár

 
Pár kérdés
 
Szavazz TE is!!
Neked van tengerimalacod? Na és mennyi?

Nekem nincs
1-3 között
4-7 között
8-10 között
Nincs, de szeretnék!!
Nincs, de nem is kell!!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A tengerimalacok ősei: Mara
 
TH anim
 
Homályos betűk
 
Egy naon édi éneklős malacka!!

Katt rá a szövegre!!http://vicclap.hu/link/128/

 
Hangok
 
Tüzijáték
 
Játsz vele te is!!
adopt your own virtual pet!
 
Óra a státuszon
 

♥♥Ellésnél előforduló problémák

Nagyon sok állattartó szembesül azzal a ténnyel, hogy nem tudja napra meghatározni kedvencének ellési időpontját. Ez a humán orvoslásban ma már nem probléma, mivel a diagnosztikai vizsgálatok, és a műszerek ezt lehetővé teszik. Kisállatokhoz méretezni műszereket igen költséges lenne, és ez sok esetben technikailag kivitelezhetetlen.
Érdekességként említeném meg, hogy ultrahangos vizsgálattal meg lehet határozni az embriók számát, és viszonylagos érettségét.

Az ellésnél a megszülető kölykökkel van a legtöbb probléma. A nőstény hibájából, vagy a gyors egymás utáni világra jöttük következtében, rajtuk marad a magzatburok. Ez fulladáshoz vezet. Ha szerencséje van az állatnak, akkor a gazdi jelen van, és egy csippentéssel feltépheti. Ez után tenyérre kell helyezni, és finoman dörzsölgetni kell. Ha rendesen elkezd lélegezni, akkor további teendőnk nincs, vissza lehet tenni a mamához. Tátogó szájmozgás jelzi, ha a tüdőbe magzatvíz kerül, ilyenkor marokra fogjuk úgy, hogy az állat nyaka a hüvelyk, és a mutató ujjunk fele van, és fejjel lefele fordítjuk. Egy perc lógatás alatt kiköhögi a vizet, és normalizálódik a légzése. Ha az újszülött még mindig szörcsögő hangot ad, akkor ezt megismétljük.
Előfordul, hogy a mama rossz helyen rágja el a köldökzsinórt, és ez a beszáradt darab túl hosszú marad, ezért ezt vissza kell vágnunk ollóval 2 centiméteresre. Ritkán lehet találkozni vérbő köldökzsinórral. Figyeljünk arra, hogy ez fel ne szakadjon, mivel ez az állat elvérzését idézheti elő, egyébként ez egy-két nap alatt felszívódik. Ebben az esetben, ezt 2 cm távolságra elkötjük, majd gézlappal fedjük, és a lefedett részt leukoplaszttal rögzítjük az állat szőréhez.
Magánál az ellésnél is bekövetkezhetnek problémák. A születendő kölyök elakad a szülőcsatornában. Ez leggyakrabban a még nem ellett idős nőstényeknél gyakori probléma, és csak állatorvosi beavatkozással lehet megmenteni az anyát. Fiatal állatoknál, alacsony alomszámnál a 140 g. feletti, túl méretes magzatok akadhatnak el. A Gurney által leírt módszer szerint benyúlunk ujjunkkal a szülőcsatornába, körmünket beakasztjuk a magzat fogába, és gyengéden húzni kezdjük. Figyeljünk az anya tolófájásaira, és lassan kiemeljük a magzatot. Számos esetben a késői segítségünk ellenére a magzat már rég megfulladt. A még ritkább eset a farfekvés, és ebben az esetben is ugyanazt kell tenni, csak itt a hátsó lábat kell megkeresni. A szülőcsatornából, ha más lehetőségünk nincs, kampóval, vagy érfogóval kell eltávolítani az újszülöttet. Az ilyen jellegű beavatkozásoknál mindig a nőstény érdekeit, túlélési esélyeit kell figyelembe venni.
Az ellés második szakaszában a méhlepények kerülnek napvilágra. Ha az első szakaszban, probléma merült fel, akkor a folyamat gyorsítására, hogy a méh hamarabb húzódjon össze, Ca , vagy méhösszehúzó injekciót kell adni az állatnak. Ezek a szerek megfelelő adagolásban, az egész ellés folyamatának meggyorsítását is elősegíthetik, de indokolatlan esetben, illetve túladagolás következtében a méhfal szakadását idézhetik elő.
Kórbonctani esetként lett leírva egy olyan nőstény feltárása, ahol a méhfal annyira el volt vékonyodva, hogy ezért az állatnak még esélye sem lehetett volna a normális ellésre.
 
Animáció
 
Főmenü
 
Társalgó
 
Hányan is voltak itt?
Indulás: 2005-12-01
 
Tengerimalacfajták
 
Tánc

 
Magamról
 
Sanrio
 
Röviden
 
Malakka

 
Az arc betegsége
 
Don't copy!

 
Dollielove cursor
Cute Cursors from Dollielove
 
Vicc király
 
Háttérben úszó halak
 
Az év angyalkája!
 
Nyuszi játék

Katt a játék szóra!! És a móka indul!!  játék

 
Háttér zene

 
Tenerimalacos mese vidik
 
Áttünési effekt
 
Videók
 


Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték